A végtelen engesztelés EBOOK Tooltip

  • bol.com Kobo LeesappEbooks lezen is heel makkelijk. Na aankoop zijn ze direct beschikbaar op je Kobo e-reader en op je smartphone of tablet met de gratis bol.com Kobo app.

Auteur: Callister Tad R.
Uitgever: Deseret Book
  • E-book
  • 9781629734002
  • januari 2015
  • Adobe ePub
Alle productspecificaties

Samenvatting

'Vannak dolgok, amelyek egyszerűen fontosabbak másoknál', írja Robert L. Millet ennek a meghatározo könyvnek az előszavában. 'Még tanok között is vannak olyanok, amelyeket érdekes, sőt szorakoztato megvitatni, mégis olyan alapvető és sarkalatos tanok mögé kell, hogy szoruljanak, mint például Jézus Krisztus engesztelése. Az engesztelés az emberi történelem központi felvonása, minden idők döntő fontosságú pontja, a tanok tana.'


A végtelen engesztelés c. művével Tad R. Callister testvér az engesztelő áldozatnak napjaink talán legátfogobb, mégis érthető feldolgozását nyújtja számunkra. Mélyen eltűnődve vizsgálja ennek a 'nagyszerű és utolso áldozatnak' a végtelen hatokörét, leírva annak hatalmát és terjedelmét, valamint elmagyarázza, hogy hogyan vált meg mindannyiunkat.


A szentírások és a proféták szavainak felhasználásával Callister testvér feltárja a Megválto isteni mivoltát és az emberiség iránt tanúsított szeretetének mélységét. Elmagyarázza az engesztelésből eredő áldásokat, betekintést nyújtva a feltámadásba, a bűnbánatba, valamint a béke, a motivácio, a szabadság, a kegyelem és a felmagasztosulás ajándékaiba. Megvilágítja az igazságosság és az irgalom kapcsolatát, és a szertartások fontosságát. Ádám bukásának és az egyéni bűneinknek a hatásait taglalva hathatos modon emlékeztet minket arra, hogy milyen felbecsülhetetlen mértékű hálával tartozunk Krisztusnak az Ő páratlan felajánlásáért.


'Ahhoz, hogy az ember magáévá tegye ezt a tant, minden érzékét, minden érzését és minden gondolatát el kell benne merítenie', írja Callister testvér. 'Ha megadatik a lehetőség, az engesztelés eláraszt minden emberi szenvedélyt és képességet […] Az engesztelés nem egy olyan tan, amelynek egyféle megközelítése van, mint egy általános szabálynak. Érezni kell, nemcsak úgy vélni", magunkévá kell tenni, nemcsak elemezni. […] Jézus Krisztus engesztelése a legfelségesebb, az elmét leginkább kiszélesítő, legszenvedélyesebb tan, amit ez a világ vagy világegyetem valaha is ismerni fog.'


A végtelen engesztelés c. mű tisztán, bizonyságot téve és hozzáértő modon tanítja nekünk e 'tanok tanának' a gazdag és csodálatos igazságait, és felemeli lelkünket, miközben Annak a tökéletes szeretetén elmélkedünk, aki mindent odaadott, hogy mi mindent elnyerhessünk.

A szerzőről


TAD R. CALLISTER a Hetvenek Elnökségében és a Hetvenek Második Kvorumának tagjaként szolgált, amikor 2014 áprilisában elhívták a Vasárnapi Iskola általános elnökének. Callister testvér BS diplomát szerzett könyvelésből a Brigham Young Egyetemen, jogi diplomát a University of California-Los Angeles, valamint MS diplomát adotörvényből a New York University Law School egyetemeken. Szakmai pályafutása nagy részében adojogi ügyvédként dolgozott. A végtelen engesztelés és Az elkerülhetetlen hitehagyás (The Inevitable Apostasy ) c. nagysikerű könyvek szerzője. Feleségével, Kathryn Louise Saporitival hat gyermek szülei.

Lees de eerste pagina's

Productspecificaties

Inhoud

Bindwijze
E-book
Verschijningsdatum
januari 2015
Ebook formaat
Adobe ePub

Betrokkenen

Auteur
Callister Tad R.
Co-auteur
Tad R.
Uitgever
Deseret Book

Lees mogelijkheden

Lees dit ebook op
Android (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet) | Overige e-reader

EAN

EAN
9781629734002

Overige kenmerken

Taal
hu
Thema Subject Code
QRMB5

Je vindt dit artikel in

Categorieën
Boek, ebook of luisterboek?
Ebook
Studieboek of algemeen
Algemene boeken
Nog geen reviews
Bindwijze: E-book
20 99
Direct beschikbaar
Verkoop door bol.com
  • E-book is direct beschikbaar na aankoop
  • E-books lezen is voordelig
  • Dag en nacht klantenservice
  • Veilig betalen