Katarza EBOOK Amsterdamske priče

Katarza
 • E-book
 • 1230004695295
 • april 2021
 • Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM)
Alle productspecificaties
 • bol.com Kobo LeesappEbooks lezen is heel makkelijk. Na aankoop zijn ze direct beschikbaar op je Kobo e-reader en op je smartphone of tablet met de gratis bol.com Kobo app.

Samenvatting

O KATARZI

Tema zbirke su različite priče i iskustva. Priče iz djetinjstva tj. Malog života i one iz holandskog, novog života. Između ta ‘dva života’ naći ćemo novelu Katarza, pomalo distopijsku priču, koja je crvena nit ove knjige.
Stvarne priče o zloupotrebi djece, patnjama žena u zaostalim sredinama, nasilju u obitelji, o ratu, Tribunalu, izbjeglištvu... Ali i priče o djetinjstvu u prirodi, vezanosti za familiju i običaje i napokon traženju ljubavi u zrelom dobu... Sve su to tople, ljudske a poneke i šokantne priče.
Zapravo, život piše priče!

Recenzija:
Život je neiscrpno vrelo svih mogućih i nemogućih kombinacija koje se slažu jedna na drugu, koje se lome i prelamaju u najrazličitijim silnicama što ih čovjek, kao i društvo u kojem žive ljudi, donosi i odnosi, donoseći nesreće svih mogućih veličina i grubosti koje taj život, jedan i jedini kojim živimo, doživljava, proživljava, neprekidno se boreći da ne potone u toj rijeci zloće, tuge, nesreće, boreći se isplivati na sigurnu obalu što manje izranjen, ponižen i unesrećen. Dogodi se toliko toga, ne čovjekovom osobnom krivnjom, što mu se svali na nejaka pleća, a on, sa svim snovima i željama, svom ljepotom i zanosima, mora ploviti rijekom ljudske zloće koja u tim tamnim i zlim vremenima pokuša uništiti i zadnji tračak svjetlosti, zadnji drhtaj neugasle nade u bolje, sretnije, ljudskije. Tada život počinje pričati priču o onom što nas drži da ne potonemo, da ne izgubimo sebe i ono što nas čini ljudima, osobnostima prepoznatljivim i neponovljivim. Dragica Križanac će nam pričama iz ove knjige pričati koliko osobnu toliko i zajedničku priču o snovima i varkama, nadama i potonućima, usponima i uspomenama, ožiljcima i nadahnućima, veličini upornosti i snazi da se može i mora boriti za ono što nas čini ljudima, neponovljivim i jedinstvenim u toj zajednici koju nazivamo ljudskim društvom. U brojnim pričama će se vidjeti kako malo treba da se um pomrači, neljudsko i zločinačko proključa u ljudima, kako malo treba da se vratimo u najtamnije predjele naše pećinske prošlosti kad su instinkti gospodarili nad razumom i suosjećanjem…
Pjesnikinja, pripovjedačica, profesorica, izbjeglica, žena nevjerojatne snage, volje i energije napisala je zanimljivu, i tematski i estetski, knjigu koja će od zaborava sačuvati jedno vrijeme, teško vrijeme Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini. Sačuvat će ova knjiga i suze i bol napaćenih, prognanih, strah nad sudbina najdražih, ali i volju i nesalomljivu vjeru da se mora pobijediti zlo kako bi generacije koje dolaze imali prostora za život i nadu u bolje i ljepše. Ona zna pripovijedati. Zna ispričati priču koja te veže uza sebe, koja te vodi u taj zanosni svijet lijepo pisanje riječi. Toplo preporučujem knjigu budućim čitateljima, a autorici Dragici Križanac Amsterdam još ovako lijepih i ugodnih knjiga za čitanje.

- Prof. Mate Grbavac

Lees de eerste pagina's

Productspecificaties

Inhoud

Bindwijze
E-book
Verschijningsdatum
april 2021
Ebook formaat
Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM)

Betrokkenen

Auteur(s)
Dragica Križanac
Uitgever
Dragica Križanac

Lees mogelijkheden

Lees dit ebook op
Android (smartphone en tablet) | Kobo e-reader | Overige e-reader | Desktop (Mac en Windows) | iOS (smartphone en tablet) | Windows (smartphone en tablet)
Ebook formaat
Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM)

EAN

EAN
1230004695295

Overige kenmerken

Studieboek
Nee
Taal
hr

Je vindt dit artikel in

Categorieën
Taal
Kroatisch
Boek, ebook of luisterboek?
Ebook
Beschikbaar in Kobo Plus
Beschikbaar in Kobo Plus, Nieuw in Kobo Plus
Aanraders
Nieuw verschenen
4,0
van de 5
1 review
0
0
0
1
0
 • Sjajna knjiga

  Katarza

  Samo neke knjige se čitaju u jednom dahu, no knjiga Katarza je zasigurno jedna od njih.
  Veliki dio priča vukući svojem svršetku ostavlja čitatelju na usnama zov i strast za još - i vise.
  A poneke duboki uzdah ili suze u ocima.
  Svojim krasnim uvodima i načinom pisanja te velikom smjelošću razotkrivanja osobnih i intimnih događaja tijekom života,
  autor veže čitatelja u neiscrpnu zainteresiranost i budi mu veliku pažnju.

  Naravno da je neizostavno spomenuti bogatstvo jezika!

  Jozo Vulić

7 50
Direct beschikbaar
Verkoop door bol.com
 • E-book is direct beschikbaar na aankoop
 • E-books lezen is voordelig
 • Dag en nacht klantenservice
 • Veilig betalen