Gouden wissel - Voetbal poster - Tim Krul - FC Kluif

Afbeeldingen

Artikel vergelijken

Productbeschrijving

Nederland dringt aan, Wesley Sneijder schiet de bal op de paal, op de lat, de tijd verstrijkt, geen doelpunten in negentig minuten, ook niet in het half uur extra van de verlenging. Strafschoppen. Keylor Navas, de keeper van Costa Rica, is een penaltykiller, Jasper Cillessen van Nederland niet. Verzin een list bondscoach. Dat doet Louis van Gaal. Vlak voor het eindsignaal wisselt hij van keeper. Tim Krul, specialist in strafschoppen stoppen komt erin. Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Dirk Kuijt schieten raak en de reservedoelman van Nederland keert de inzet van Bryan Ruiz. Krul maakt stampei in de goal, hij schreeuwt en gebaart naar Michael Umaña dat hij ook zijn strafschop zal stoppen. En dat doet Haagse Tim, Nederland naar de halve finale. Een gouden wissel heet zoiets. Van Gaal heeft er een handje van. In 1995 liet hij Patrick Kluivert invallen in de finale van de Champions League tegen AC Milan in Wenen. Het werd 1-0, doelpunt Kluivert.